Днес Финландия и Швеция подават кандидатурите си за НАТО.Това става след

...
Днес Финландия и Швеция подават кандидатурите си за НАТО.Това става след
Коментари Харесай

Днес Финландия и Швеция подават кандидатурите си за НАТО

Днес Финландия и Швеция подават кандидатурите си за НАТО.

Това става след като финландският парламент даде зелена светлина с голямо болшинство от над 95%, всичко е готово за едновременното внасяне на молбите за участие на двете страни в централата на алианса в Брюксел, съобщи Франс прес.

Те ще бъдат предадени на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг тази заран от посланиците на Швеция и Финландия, заяви нощес финландското посланичество.

Утре шведският министър председател Магдалена Андершон и финландският президент Саули Нинистьо отпътуват за Вашингтон, с цел да се срещнат с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, заяви Белият дом, представен от Българска телеграфна агенция.

В понеделник Владимир Путин като че ли смекчи съветските закани за ответни ограничения против участието на Швеция и Финландия, само че в този момент главната спънка наподобява идва от вътрешната страна в алианса.

В понеделник Турция, която наложително би трябвало да ратифицира приемането на новите членове на НАТО, удостовери враждебността си към приемането на Швеция и Финландия макар дипломатическите диалози през уикенда. Анкара упреква двете страни, че не извършват нейни претенции за изгонване на хора, които тя счита за членове на терористични организации.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР